Шиитаке

През последните няколко десетилетия гъбата ШИИТАКЕ (Shiitake Mushroom), заедно с другите азиатски дървесни гъби, стават все по-популярни в резултат на нарастващите научни изследвания, подкрепящи техните многобройни ползи за здравето.

С гъбата ШИИТАКЕ може да подкрепите вашата имунна система и да постигнате оптимално здраве. Шиитаке е отличен източник на селен, желязо, белтък, диетични фибри и витамин С. Шиитаке има изразено антивирусно действие. Гъбата стимулира производството на интерферон.

Голям брой изследвания, извършени през последните десет години установяват уникална съставка на гъбата ШИИТАКЕ - еритаденин, който понижава нивата на холестерола, независимо от приеманите мазнини. Дори когато на лабораторни животни се дава диетичен протеин, богат на метионин /учените, изследващи аминокиселини са открили, че той усилва образуването на холестерола/, еритаденинът все още понижава нивата на холестерола в зависимост от дозата. Изследователи откриват още, че ШИИТАКЕ е най-добрият хранителен източник на силен антиоксидант - L-ерготионеин, открит благодарение на нов аналитичен метод. Този антиоксидант се съдържа в гъбата в количество 40 пъти повече от това, което е открито в пшеничния зародиш.

ШИИТАКЕ понякога може да даде алергична реакция и не трябва да се консумира от хора с кръвотечения.

Препоръчително е за хора, които често боледуват от вирусни инфекции в началото на зимата да правят едномесечен курс с ШИИТАКЕ от 2 капсули  дневно (500мг.) , При по-сериозни здравословни проблеми дозата е 3-4 капсули дневно.

Продуктът е хранителна добавка, не е лекарствено средство и не замества балансираното хранене!

shiitake gold

Телефон за поръчки: 0885 084 485

Цени на  ШИИТАКЕ (500мг на капсула) от американската фирма Алоха Медисиналс:

 90* капусли: 40 лв.

*едномесечната препоръчителна доза


Comments