Глюкозамин

Мощно оръжие в борбата срещу износването на ставите:

Глюкозаминът е вещество, често използвано от активно спортуващите с цел превенция на артрити. Ако спортувате отскоро, а сте в зряла възраст, ако спортувате интензивно, а все още растете, или ако просто искате да се погрижите за ставите си - Глюкозаминът е важен за поддържане на здрави стави!

Глюкозаминът е амино-монозахарид, който се среща в хитина и гликозамингликаните като хиалуронова киселина и хепаран сулфат. Под формата на ацетилиран дериват-N-ацетил-глюкозамин, той се включва в състава на по-сложни въглехидрати като гликопротеини, които са съставна част на съединителната тъкан.

Доказани физиологични въздействия на глюкозамина:

  • глюкозаминът подпомага зарастването на раните по кожата;
  • забавя загубата на покривната хрущялна тъкан на ставните повърхности - ефектът е наблюдаван в редица изследвания и сега-засега им се доверявам. Не е доказан пътят на въздействие, дали е чрез подтискане активността на сигнални молекули с възпалителен ефект , чрез подтискане на химичния превод на катаболните гени в ДНК-веригите на хондроцитите (и така се намалява тяхната катаболна, а евентуално се увеличава анаболната им активност) или чрез биосинтез на матрична хрущялна тъкан;
  • намалява болката в ставите при остеоартрити;
  • служи и като градивен материал на хрущялната тъкан;
  • Добавянето на глюкозамин намалява възможността от развитието на артроза и други ставни заболявания и ускорява възстановителните процеси при травми на меките тъкани (навяхване, скъсване на сухожилие и др.).
  • Глюкозамин сулфат благоприятства отстраняването на симптомите при дегенеративни ставно-мускулни нарушения.
 
  
Flexamin Super Glucosamine e най-ефективния продукт за здрави стави на американския пазар който най-лесно се усвоява от човешкия организъм.  Всяка капсула съдържа 1,000 мг.  МСМ и хиалуронова киселина комплекс, 2,000 мг. Глюкозамин HCI и 2000 IU Витамин Д3.
 
 Цена: 50 лв. за опаковка от 60 капсули –1 мес. доза
 
Comments